زندگی در جهانی با نرخ بهره پایین
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکونومیست، بانکهای مرکزی به طور طبیعی توجه عموم را جلب نمیکنند. اما در یک دهه گذشته، توجه روی بانکهای مرکزی بدونپلک زدن بوده و به طرز خصمانهای افزایش یافته است. در حین بحران مالی، فدرالرزرو و دیگر بانکهای مرزکی به خاطر اقداماتشان مورد ستایش قرار گرفته بودند: از طریق کاهش نرخ بهره و چاپ اسکناس برای خرید ارواق قرضه، این بانکها از ورود به یک رکود جلوگیری کردند. در حال حاضر، سیاست آنها در پاییننگاه داشتن نرخ بهره یا حتی نرخ بهره منفی، محوریت بزرگترین مناظرات اقتصاد کلان در طول تاریخ شده است
بانکداران مرکزی اعلام میکنند که سیاستهای بسیار تسهیل پولی به منظور تقویت اقتصادهای ضعیف و رسیدن به اهداف تورمی حیاتی است. بانک مرکزی ژاپن این هفته تضمین داد که بازده اوراق قرضه دولتی 10 ساله را در نزدیکی صفر نگه دارد. در 21 سپتامبر، فدرالرزرو مجددا از افزایش نرخ بهره سر باز زد. در پی رای برگزیت، بانک مرکزی انگلستان نرخ سیاستگذاری اصلی را به 0.25 درصد کاهش داد که پایینترین سطح در تاریخ 300 ساله بریتانیا بوده است.
اما افزایش انتقادات در خصوص اثرات دنیای نرخ پایین است. موقعیتی که پساندازکنندگان باید جریمه بپردازند، جایی که در آن بازده در بخش بزرگی بدهی دولتهای ثروتمند با علامت منفی همراه است و بانکهای مرکزی در چگونگی تخصیص سرمایه سهم بیشتری را نسبت به بازارها ایفا میکنند. سیاستمداران نیز روی آب در حال راه رفتن هستند.
the-economist-september-24-2016-english-89-pages-pdf-15-mb